Jom berenang di Arena UPSI




Hujan2 ni risau nak bawak widad dan anak anak buah mandi sungai,tapi berendam merupakan aktiviti kegemaran kami..makanya aku bawak dorang ke kolam renang di Pusat Sukan Upsi.

Menariknya kat sini,terdapat 3jenis kolam renang yang berbeza.

Kolam renang untuk kanak² kolam renang,kolam renang untuk dewasa dan disini juga ada kolam renang yang bersaiz Olimpix tau...
semalam aku try la masuk yang saiz olimpic tu,tobat cukup la tu buat kali pertama dan terakhir hahaha..dah la pendek,tak pandai berenang,nasib baik tak lemas .

Kenapa Pusat Sukan Upsi?

Kenapa aku memilih bawak dorang kesini?sebabnya :

♡Airnya bersih
♡Keselamatan terjamin
♡tidak sesak
♡Sesuai untuk anak kecil hingga golongan pro
♡Pemandangan yang indah dengan berlatarbelakangkan banjaran titiwangsa
♡Dekat dengan rumah mak.

Buat korang yang berdekatan dengan tg.malim boleh la bawak family beriadah kat sini.harga pun berpatutan.

Kanak²  Rm5
Dewasa Rm10
Staff/pelajar Rm5

buat korang yang tidak memakai tudung,korang diwajibkan menyewa swimming cap dengan harga Rm3.

tu la serba sedikit info yang aku tau.kat bawah ni aku share serba sedikit gambar kami kat sana

Sumber by mr.Google.

rules!! by mr.Google

Arena Upsi.

Kolam bersaiz olimpic.by mr.Google

Pemandangan dari atas.by mr.Google

 cantikkan pemandangan banjaran titiwangsa tu.










Memang enjoy.Kalau korang nak tau,kat sni bukan setakat kolam renang,macam² game yang ada,so untuk maklumat lanjut boleh la tanya pada yang berkenaan.

oklah,jumpa 

Share:

0 comments