Lagu raya pilihan tahun ini

Assalammualaikum semua,wah masih mood raya ke?Sekarang ni kalau naik kereta je,mesti lagu raya yang menjadi santapan telinga kita kan,apa pilihan lagu raya korang tahun ni,Kalau sebelum-sebelum ni aku suka dengar lagu dendangan Anuar Zain dan Elina,Widad pulak suka dengar lagu Dendangan Allahyarham Sudirman Balik Kampong(macam kan jauh kampungnya,padahal tak sampai sejam dah sampai rumah nenek,haha).Lagu raya era baru ni memang tak berapa layan apatah lagi nak menghafal liriknya.


LAGU RAYA TAHUN INI

Tapi tahun ni,aku dengan my lalink buchuk acam Nur widad bersetuju,bersepakat dan bersependapat untuk memilih lagu Baru dari kumpulan Sepah tu Sinar.Lagu apa lagi kalau bukan Raya Sedondon.
Best lagunya,memang best la,tambah lagi,lagu ni dihasilkan oleh,M.Nasir,pakcik angkat ia(ahakz perasan),dan liriknya dihasilkan oleh Sepah tu sendiri bersama Ilya Buang tambah lagi tang 

"Raya Sedondon,Bergaya raya sedondon
ini raya sedondon oo..o..oo. ini raya sedondon"

Memang dengan muka tak bersalahnya Widad akan memulas volume sepuas hati,peka sekejap telinga ummi dia yang comel ni wakaka
Ok jom kita layan lagu ni,kat bwah ni aku sharekan Video Clip an liriknya sekali,jom layannn
ai nak sambung nyanyi dengan Widad
"raya sedondon lalalalalala"

LIRIK LAGU

Raya ini kita nekad 
Baju sama sepakat
Kuning pisang hijau pandan 
Biru langit sepadan

Pakat pilih kain apa 
Kain satin sutera Cantik
juga kain rayon 
Tidak kurang kain chiffon

Fikir masak-masak kalau pilih merah 
Lengkong dalam loyang kalernya dah merah
Menu wajib raya ayam masak merah
Keluar beraya lembu sondol parah

Raya sedondon mesti nak serupa 
Kau ni dah kenapa raya bawak banner
Dah jom pergi raya rumah sedara mara
Sampai depan tangga baru perasan
Baju raya dengan langsir sama kaler
Raya sedondon
Bergaya raya sedondon
Ini raya sedondon oh.. oh.. oh.. 
Ini raya sedondon 

 Lagu: M. Nasir Lirik: Sepahtu & Ilya Buang

Video Clip Raya Sedondon




Share:

3 comments

  1. Baru tau dah lepas raya

    heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. zura pun,dh nak abis puasa baru tau lagu ni,sebab widad dok nyanyi je.sampai ummi dy terpengaruh,hehe

      Delete
    2. zura pun,dh nak abis puasa baru tau lagu ni,sebab widad dok nyanyi je.sampai ummi dy terpengaruh,hehe

      Delete