Fazreen Rafi Tampilkan kelainan dengan Jubah lelaki Moden.

Bila sebut pasal jubah,apa yang korang bayagkan??korang mesti akan fikir jubah tu pakaian untuk kaum hawa kan,no no no...korang silap,sebenarnya dalam kamus dewan,ada menerangkan jubah adalah baju panjang yang sering dipakai oleh hakim atau haji.

meh aku share sikit info yang aku dapat tentang JUBAH :

Jubah sering dikaitkan dengan masyarakat Arab yang tinggal di Timur Tengah.

Jubah juga terdapat di dalam pelbagai bentuk warna dan nama,contohnya di Asia tengah pakaian ini lebih dikenali dengan nama Khalat atau chapan,diperbuat daripada sutera atau broked yang dilapis.Jubah mempunyai bukaan atau belahan dibahagian hadapan untuk memudahkan si pemakai.kalau korang nak tahu lebih detail tentang jubah,korang boleh searh dekat MR.GOOGLE gitu,hehe

Ahad lepas aku dan team blogger KBBA9 lepak santai dengan Pelakon Fazren Rafi untuk mempromosikan pakaian dari butik RIZQ DESIGN (kepunyaan Fazreen Rafi sendiri).

Sempat lagi berselpie,abaikan orang belakang hahaha.
Sebahagian dari kbba
family kbba9
Bercirikan rekaan yang agak unik dan menarik.tau kenapa aku cakap unik?jom layan gambar kat bawah

fulaweh..cunkan dah macam hero dalam cerita Ipman.(bukan Iman tau hee)
Jubah yang direka oleh RIZQ ni lain dari yang lain sebab lebih bercirikan pakaian dalam drama dan filem filem kungfu,i loikeee..hee.RIZQ DESIGN juga ada mengeluarkan kurta juga moh tengok gambar kat bawah :

Bila PCL bergandingan dengan Ujang,jadi model terjun
Kat atas tu contoh Kurta dan Jubah yang di keluarkan oleh Riqz Design,Model tu plak dari kbba9  , nampak tak ahli kbba ni bukan sekadar blogger nak jadi model pun boleh hehe.tq PCL,Ujang dan Lan sudi jadi model terjun kami hee.


Siap ada zip dekat depan.
Cantik tertarik kau memang deboom kan..buat korang nak beli untuk husband hubby en tunang adik abang,untuk ayah pun boleh,bukan tu je,nak jadi agen /dropship pun boleh nak tahu macam mana caranya?sambung baca kat bawah hee


OPEN DAY JUBAH LELAKI MODEN

Buat korang yang nak tambah pendapatan boleh lah ambil peluang ni untuk menjadi agen ataupun Dropship boleh lah hadirkan diri ke butik JUBAH LELAKI MODEN untuk melihat sendiri koleksi Jubah dan Kurta sempena Ailfitri 2016.

Kadar keuntungan yang Rizq Design tawarkan dari 20% - 50%,Agen boleh mula membuat pre order mulai 30 April 2016 dan stok di jangka tiba pada 1 Jun 2016

Tarikh : 30 April & 1 Mei 2016

Masa   : 10 Pagi - 8 Malam

Lokasi : Alam Avenue 2,Seksyen 16 Shah Alam.


HARGA JUALAN

Harga jualan bermula dari RM109.00 - Rm229.00,terdpat 3 koleksi Jubah dengan 10 pilihan warna dan 1 koleksi Kurta dengan 10 pilihan warna,Saiz pula dari S hingga ke saiz XXL

Sempena Aidilfitri,satu kolabrasi telah dibuat di antara Jubah Lelaki Moden bersama Hafidz Roshdi (ala hero tundukkan playboy itu..yang kiut miut tu hee).Kalau nak tahu lebih lanjut,sila hadirkan diri di Alam Avenue 30 April ni nanti,kita jumpa disana.

Jom layan sekeping dua gambar dari Jubah Lelaki Moden


Share:

16 comments

  1. nampak lain dari y lain, cun jugak jubah dia!!

    ReplyDelete
  2. Wah nampak smart laa jubah ni ..pastinya selesa sbb nampak yg duk pakai tu siap buat gaya kungfu bagai..selesa laa tu hehehe..✅

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seleesa,model pun cakap macam tu :)

      Delete
  3. memng unik..hehehe..macam nak pergi berkungfu

    ReplyDelete
  4. Mmg smart. Jubah pink tu comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la,zura pun suka yang pink tu

      Delete
  5. teringin pulak nak cuba jubah ipman tu... nampak cool!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau razzy pakai kompom cute yang amat sangat..nanti kalau pakai share gambar ea.

      Delete
  6. Kalau jubah pcl nak warna terqoise.. kurta nak kaler gray ...cunn dedua medel atas tu..haha. terbaik zura.

    ReplyDelete
    Replies
    1. t.kasih PCL,terqoise memang suai utk PCL.

      Delete
  7. apa lagi beli la 1 untuk cik abang.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. usahkan 1 dua pun ok hehe.satu jubah satu kurta. :)

      Delete
  8. rekaan jubah dia memang smart dan elegen.. sesuai beli utk husband ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan,beli satu kurta satu jubah kak,mesti lagi cun :)

      Delete