Cameron Highland.



halu semua....
ikutkan cerita aku ni dah basi,tapi tak kisah la,aku nak cerita jugak hehe,aku ni sebenarnya sangat2 suka berjalan,merayap dan menginap kat hotel2 sambil rilex rilex layan lagu hindustan,memang layan..bak kawan kawan aku sorang ni,kalau la travel tu tak guna duit,harapan untuk jumpa dia sangat sangat la tipis..huh,kalau travel tu free usahkan dia,aku pun jarang ada ada kat malaysia ni,dah berjoli katak berdua dengan widad hahahahaha...
dah stop membebel,meh layan cerita aku berjimbit yang pertama,berbulan bulan yang lalu,kakak aku plan nak pegi berhoneymoon dengan laki dia,adik pompuan bongsu dia ni,dari kecik sampai la ke besar,memang pantang dengar orang nak pegi berjalan,kompom nak ikut punya,nak dijadikan cerita,anak perempuan tunggal dia tengah cuti n mengabiskan beraihs kat rumah aku,so ada peluang la aku nak kenan2 sambil menjual nama anak gadis tok follow dorang bercuti ke cameron higlands,kakak aku ckp tggu seminggu lagi baru dy bagi jawapan..huhu..harapan macam tipis je
nak jadikan cerita,seminggu lepas tu dia call n suruh kami apcking kain baju untuk berjimbit ke CAMERON HIGHLAND oyeah...luv u my sista...
esoknya kami memulakan perjalanan ke cameron,dalam jam 9 pagi,naik ikut jalan tapah,pergh..menyesal pun ada ikt dorang g bercuti,sebab jalan dia memang macam lipan..huhu,jam 11 kami sampai atas,my luvly sista dah booking bilik siap2,di sebabkan dia bawak aku an anak dia,kak no cuma amik hotel budget..huhu sampai hati..tapi hotel dia ok la jugak,boleh tido dengan selesa sampai tak sedar diri..

Kami menginap di Jasmine Hotel Cameron Higland terletak di kawasan Brichang.untuk maklumat lanjut,tentang harga bilik dan sebagainya anda boleh click SINI.






Sementara nak tunggu masa untuk check in

Dah makan,Balik bilik tido,petang tu kami ke sini,rose garden.

Widad dah macam bercuti ke obersea,kemain tebal lagi bajunya.

Ni keesokkan harinya,sebelum check out,kita selpie2 dulu,lain giler muka aku kan..wakaka

Sebelum balik singgah Strawberi park dengan taman bunga dulu..

Family Family,oyeahh

terserlah ketembaman aku disitu huhu

anak dara ni,kalau dah start posing,habisla..memang gambar dia je yg penuh dalam memory huhu

wangiiiii sangat,saya suka

dah cakap dah,bunga tu xde bau..nak juga posing lagu..haish la anak

Banyak lagi gambar yang aku nak share,tapi laine internet kat sini macam siput,so ku batalkan la hasrat aku tu huhu

ok,ni tips aku pada korang yang nak bercuti ke cameron highland,kalau rasa taknak menempuh jalan jam,jangan la naik time cuti sekolah,kompom korang ada berasa ceria yang amat sangat sambil bertabah untuk menepuh jam selama 2,3jam..sedangkan jarak perjalanan tu tak sampai 10 km..

Jangan bercuti bila waktu dah nak cuti sekolah,peniaga kat sana akan demand barang barang dorang,dan banyak buah bunga yang tak berapa menarik,sebab dorang dah simpan siap2 utk pelancong yang akan naik time cuti sekolah tak lama lagi.

Dan bagi mereka2 yang mabuk bila lalu jalan corner2 berenti la dulu di farmasi,beli ubat tahan mabuk,ala yg gambar mountain tu,beli la sepeket,buat bekal untuk dan turun dari cameron nanti

tu jela..nanti kalau ada tips lain,aku menulis lagi okeh..ni nak layan anak dara yang tengah merajuk ni kejap huhu..tata jumpa lagi assalammualaikum..


#kelabbloggerbenashaari



Share:

0 comments