Bahagian KECEMASAN Hospital Slim River,servis paling teruk??

Pergh meroyan aku tggu no kena panggil macam ni,lepas ujian saringan,dok menunggu giliran jumpa doc sampai sejam lamanya,nk kata patient ramai,xramai pun,bila pegi kaunter tnya doc ada ke tak,dorang blh ckp,doc tengah tengok pesakit yg kritikal,weh ni laluan emergency weh,tak kan la dari zon tidak kritikal an zon kritikal ada sorang je doc yang bertugas,habis yang tidak kritikal ni sapa yang nak cek?orang yang tak berapa sihat pun boleh jadi makin teruk.ke memang hospital slim river servis dia teruk macam ni?panas plak hati.kalau widad ni demam biasa biasa je,aku dah bawak pegi klinik bayar.suhu dah 38.9 dorang boleh buat macam xde apa je,tonsil dah bengkak kot..ada pakcik tu,tunggu dari pukul 2petang,pun terima nasib yang sama macam widad,dia siap bukak pintu bilik doc tu 2,3kali,tapi seorang manusia pun takde dekat dalam tu,bayngkan,dari aku sampai,no atas bilik doc tu tak berganjak,sampai la aku melangkah kaki keluar dari hospital tu,so suck weh!memang la bayar seringgit,tapi tu bukan alasan untuk dorang buat macam tu dekat patient.harap lepas ni tolong lah bertindak pantas sikit.kalau tak cukup kakitangan ditambah la.tak kan tu pun nak ajar.



ni kebanyakkannya waris pesakit.
Ni yang baru sampai
Dari aku sampai,no ni tak berganjak satu pun
Sian anak ummi

Share:

2 comments

  1. Mana2 hospital kerajaan memang macam tu, tapi kita ni sbg pesakit nak gunakan perkidmatan maka kita selalu beralah.. dan ada yg berlumba2 dtg awal semata nak dapat nombor awal.. yg sakit bertambah sakit kalau sistem tidak diperbaiki.

    Nak call widad or zura..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la,kesian dekat warga emas dengan ank anak kecik,kitayg tgk pun blh jd sakit,sakit hati huhu
      Widad anak dara ai,panggil zura je pcl.

      Delete