Taman Negara - Han Rainforest Resort

19.Feb.2016 lalu,pertama kali dalam hidup aku jejakkan kaki ke taman negara,dan pertama kalinya jugak aku berpeluang join team KBBA9.kami ke taman negara untuk mempromosi kan kempen Jom Cuti #DekatJe


Seramai 35 orang Blogger yang terlibat,Perjalanan kami bermula dari Mitac KL jam 9.30 macam tu(malam)dengan menaiki bas yang disediakan oleh Penaja utama kami Han RainForest Resort
siap ada sesi suai kenal bagai..dah la aku first time jumpa dan follow dorang..terasa tebal muka ni dok kenalkan diri depan bloger blogger terkenal ni,owh lupa sepanjang perjalanan ke taman negara,ai duduk sebelah mommy blogger yang famous gitu Mommy Shehan memula aku ingatkan awek ni tak kawin lagi,sekali anak dah dua da..sebaya,tapi aku nampak lg tua dari dia..jeles tau.

akhirnya setelah 5jam perjalanan akhirnya kami sampai ke resort.
sampai je di Resort,kami di berikan bilik oleh pihak pengurusan,satu bilik dua orang,aku sebilik dengan ayue..bilik dia,memang puashatilah,tapiiii..bilik2 kami ni tidak disediakan television okeh,lagipun kita datang ke taman negara untuk menikmati keindahan alam kan,bukan untuk tv kan,so pada aku itu bukan satu masalah..
Disebabkan badan dah letih sangat,lepas masuk bilik,mandi2,baring dan tanpa sedar..aku trus terlena haha..
Meh layan gambar2 sepanjang perjalanan dan blik di Han RainForest Resort di bawah :

Bas dari Han Rainforest Resort,dok depan sekali,boleh julur kaki hehe - Photo kredit by Mommy Shehan

Sebelum Naik Bas kena posing dulu hehe -Photokredit by Razzy
toilet dia puashati,bersih dan serba baru hehe


Ni katil dalam bilik kami,Katil aku besar,katil ayue single size(tengok badan la kan hehe)

Rindu plak nak baring kat katil ni,letak kepala 10 minit,terus lena 

Kat dalam bilik ni ada cermin dengan meja solek,besar gitu hehe

Add caption

Gambar yang mendamaikan fikiran.

Pemandangan dari luar,ada dua kerusi dan satu meja untuk kita berehat lepas penat berhiking  :)





Kiosk: harga sedikit berbeza okeh.

Han RainForest Resort

buffer juga disediakan atas permintaan 

Ruang makan terbuka dan selesa

Lobby


Jangan ingat kat putrajaya je yg ada alamanda okeh,,hehe
Alhamdulillah,kami dari Team KBBA9 merqkamkan jutaan terima kasih kepada Han RainForest Resort,layanan dan kemudahan yang di sediakan sangat2 memuaskan hati,terutama sekali aktiviti2 yang disediakan..memang terbaik!

Sekian dari aku,insyallah,aku akan buat entry tentang aktiviti sepanjang kami berada di Taman Negara.Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang Han RainForest Resort dan aktiviti2 yang disediakan,anda boleh hubungi melalui : 



FACEBOOK :  Han RainForest Resot
No.Tel : 09-2667888


Share:

2 comments